Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

U vindt hier het antwoord op veelgestelde vragen over Xpose.

Wat is een Obligatie?

Een obligatie is een schuldbewijs van de obligatiehouder aan Xpose Obligaties, handelend onder de naam Apps Innovations B.V. De rente is vast en wordt of elke maand of per kwartaal uitbetaald. Op de uitgiften zijn de obligatievoorwaarden van toepassing.

Lees de obligatievoorwaarden

Wat is een Informatiememorandum?

In het informatiememorandum staat alle noodzakelijke informatie die een investeerder nodig heeft om te beleggen. Beleggers worden geacht kennis te nemen van de inhoud van het Informatiememorandum, voordat ze tot deelname overgaan.

Lees het informatiememorandum

Wat is de rechtspersoon van Xpose?

De rechtspersoon van Xpose Obligaties is een Nederlandse B.V. en heeft de naam ‘Apps Innovations B.V. Het is tevens de entiteit die het octrooi en intellectueel eigendom van de Xpose-app heeft. Voor de Verenigde Staten hebben we een aparte onderneming opgericht, ‘Xpose Inc.’ in Silicon Valley, Californië.

Wat betekent de vermelding ‘Geen prospectusplicht voor deze activiteit’?

Aanbieders van obligaties dienen een prospectus op te stellen, een wettelijk vereist document bij het aanbieden van beleggingen. Deze moeten ze laten goedkeuren door de Autoriteit Financiële Markten, tenzij er een vrijstelling van toepassing is. In het geval van Xpose Obligaties is de vrijstelling van toepassing, omdat met de aanbieding een kleiner bedrag dan 2,5 miljoen euro wordt verkregen. Met de Wet oneerlijke handelspraktijken houdt de overheid toezicht op ook de kleinere aanbieders.

Kan ik betalen via een overboeking?

Ja. Wanneer u kiest voor de betaalmethode overboeking, verwijzen wij u direct en automatisch door naar ons betaalscherm. Op dit scherm vindt u alle informatie die voor de betaling nodig is.

Kan ik de aankoop ongedaan maken?

U heeft wettelijk een bedenktijd van 14 dagen om uw aankoop van obligaties te herroepen.

Wanneer u bij ons aangeeft dat u de aankoop wilt herroepen, storten wij het aankoopbedrag binnen 14 dagen terug.

Kan ik de obligaties overdragen aan een ander?

Obligatiehouders die hun obligaties willen overdragen aan een ander, kunnen dit schriftelijk aangeven bij Apps Innovations B.V. U kunt dit doen via het contactformulier op deze website.

Ga naar het contactformulier

Wanneer ontvang ik de rente?

Rentes zijn periodieke inkomsten die u ontvangt over uw obligatielening. Wij keren de rente per maand of per kwartaal uit en storten deze op de bankrekening die u heeft opgegeven.


Meer informatie

Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag!

 

Beleg in Xpose
Een unieke app voor noodsituaties

altijd 14% rendement
instappen vanaf € 5.000

Contact

Janesloot 1
8502 TL Joure
The Netherlands

KvK: 64369242
IBAN: NL10RABO0322763010

Telefoon: +31 (0)88 1220200
E-mail: obligatie@xpose.com

Copyright © 2019 | Xpose